Box 2 Inkomen

Box 2 inkomen is voor weinig personen een issue.
+ Wanneer box 2 inkomen
+ Meer informatie

- Mainpage

 


Wanneer box 2 inkomen
Eenieder die aandelen bezit én het aandelenbezit minimaal 5% (een aanmerkelijk belang) van de betreffende B.V. betreft kan box 2 inkomen hebben. Ook wel inkomen uit aanmerkelijk belang genoemd. Inkomen is verder pas van toepassing als in het jaar (een gedeelte van) de aandelen zijn verkocht, of als de B.V. dividend heeft uitgekeerd.

De heffing bedraagt 25% op de inkomsten. Bij uitgekeerd dividend zal er 15% dividendbelasting zijn ingehouden. In dat geval zal er per saldo 10% inkomstenbelasting (bij)betaald moeten worden.

Stel uw vraag hierover


Meer informatie

Box II inkomen is voor relatief weinig personen relevant voor de aangifte inkomstenbelasting. Voor wie het wel relevant is, zal bekend bovengemiddeld bekend zijn met de belastingwetgeving. De samenhang tussen de aandeelhouder en de B.V. waarin een aanmerkelijk belang wordt gehouden kan op vele maniere fiscaal geoptimaliseerd worden. Laat u daarom altijd bijstaan door een goede adviseur!

Stel uw vraag hierover

Tip:
Als u box II inkomen hebt, laat u dan bijstaan door een adviseur. Op zoek naar een adviseur? Kijk op onze adviseurspagina, of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.